אצבעות

פירוש: מאכל פסטה מקומי, ניוקי לעניים..

ממציא: ביטוי מחוזי למנה מקומית

רקע:
יכולת האלתור והיצירתיות נדרשו לא מעט במטבח הקיבוצי, אבל היו גם כמה 'נפילות'. אחת מהן היתה התוספת שנקראה בפי כל - 'אצבעות'. צורתן דמויית האצבע של אותם גלילוני פסטה שתכונתם הבולטת ביותר היתה השמן הרב שהותירו בצלחת לא הפריעו לחברים הרעבים וילדיהם לאכול את ה'אצבעות' בפה מלא. מנה גדושה של רוטב עגבניות, קטשופ של היום, סייעה לא מעט בעיכול מנת מזון זו. ימי ה'אצבעות' העיקריים היו בשבת ושימשו 'תשובה קיבוצית ניצחת' לכמויות האורחים הגדולות בסופי השבוע..המומחיות להכנת ה'אצבעות' היו רבקה קלנסקי וחיה זיסקינד
האתר מיועד להצגה ברזולוציה 006x008 פיקסלים ובלוח צבעים 23 סיביות.