הלחם של בנימין

פירוש: לחם טרי שיצא מתנורו של בנימין

ממציא: כל מי שטעם, לא ישכח

רקע:
במשך שנות דור ניסו טבחיות וטבחי הקיבוץ להשביע את רעבונם של החברים והילדים. ההצלחה בשנים הראשונות היתה חלקית ועם חלוף הזמן השתפר התפריט אך ההישגים הקולינרים לא הרקיעו. חריג בנוף הגסטרונומי היה הלחם של בנימין שפירא. בנימין אפה לחם רגיל, לחמניות וחלות שאיכותם וטעמם היו סיבה מספקת, ולעתים אף יחידה לאכול בגבעה. "חוגים יודעי דבר מספרים שב"בית ישע" הלחמניות המסולסלות של בנימין עם הסומסום - נחשבו גם ל"מעדן" ובעיקר סיבה טובה ל"מבריאים" גם לחזור מדי שנה למקום וגם ל..הבריא! 
הלחם הטרי שימש לרבים כמנה ראשונה עיקרית ואחרונה (עם מיונז או קטשופ). יומו הגדול של בנימין היה במוצאי חג הפסח, בו היו מתקהלים כל החברים והילדים ומחכים לכיכר הלחם המיוחלת שאת טעמה לא ניתן לשחזר
האתר מיועד להצגה ברזולוציה 006x008 פיקסלים ובלוח צבעים 23 סיביות.